Economia locală

Majoritatea populatiei este ocupata in agricultura. In anut 1970 in comuna erau 281 de salariati, in prezent sunt 499 de salariati. Comuna Riu de Mori are o economie preponderent agricola.
In comuna se desfasoara si activitati cu caracter productiv industrial sau mestesugaresc.
Pe teritoriul comunei exista:
– o cariera de piatra
– un sector de exploatare a lemnului
– 7 mori
– un darac de lana
– 3 pive
– o brutarie
– 5 cazane de fabricat tuica

Reteaua comerciala este asigurata de Cooperatia de consum cu un magazin universal satesc, 7 magazine mixte si 2 bufete, la care se adauga magazine particulare.

Sistemului hidroenergetic Riu Mare Retezat
Odata cu inceperea contrucirii Sistemului hidroenergetic Riu Mare Retezat amonte si Rau Mare Retezat aval, multi locuitori ai comunei au avut prilejul sa lucreze ca angajati pe santiere in diferite domenii productive sau administrative.
In prezent, prin incheierea in mare parte a lucrarilor de constructii activitatea societatii de Riu Mare Retezat s-a restrins foarte mult pe teritoriul comunei.
Cele doua sisteme hidroenergetice ofera acum un numar restrans de locuri de munca in domeniul exploatarii, intretinerii si reparatiilor.

Activitatile silvice angreneaza un numar de persoane, specialisti si muncitori angajati in cadrul Ocolului Silvic Retezat.

Activitati turistice
Odata cu dezvoltarea activitatilor turistice, au aparut si cateva locuri de munca in servicii turistice. Pensiunile turistice de pe valea Rîului Mare și a Rîușorului sunt promovate de Centrul Local de Informare Turistică.
Turismul va cunoaște o nouă dezvoltare prin declararea zonei Rîușor ca stațiune turistică de interes local.

Print Friendly, PDF & Email